Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Meclis Yetkilileri, Yerli Kripto Para Sektörünün İlerleyişinden Rahatsız

Hindistan’da meclise bağlı olan finans komitesinin üyeleri, geçtiğimiz gün yerel kripto para sektörden temsilciler ile bir araya geldi.

CoinDesk tarafından bildirilenlere göre Bengaluru’da gerçekleşen toplantıya finans sektöründen daha farklı temsilciler de katıldı.

Finans komitesinden yetkililer, toplantı sırasında kripto para sektöründeki bazı eksikliklere yönelik duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler.

Aktarılanlara göre finans komitesi, kripto para sektöründeki temsilcilerin terörizm finansmanı gibi risklerle mücadele etmeye çalışmaktansa kripto para sektörünü “savunmaya çalışmasından” rahatsız.

Toplantıya yer alan ancak ismi paylaşılmayan bir isim, basına şu demeci verdi:

“(Kripto para sektöründekiler), bundan önce dile getirdiğimiz kaygılarla ilgili hiçbir adım atmadılar. Aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar. Onlara da bu konuda şikayetçi olduk. Sektörün sürekli savunulmaya çalışılmasından bıktık. Çünkü onun yerine, hükümetin gündeme getirdiği zorlukları çözmeye çalışmaları lazım. Planlarla, önlemlerle gelmeleri lazım.”

Finans komitesinden yetkililer, toplantı sırasında ayrıca sektör yetkililerinden kripto para regülasyonları için yeni bir model sunmaları, terörizm finansmanı ve kara para aklama gibi işlemlerin nasıl önüne geçilebileceği ile ilgili planlar hazırlamaları için talepte bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!