Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Hükümet Heyeti Yeni Kripto Para Düzenlemeleri Öneriyor

Hindistan Hükümeti tarafından kripto paralar hakkında araştırma yapması için kurulan heyet, yaptığı araştırmaların sonuçlarını Maliye Bakanlığı’na sundu.

Bu hükümet heyeti, kripto paralar hakkında birbirinden farklı araştırmalar ve değerlendirmeler yaptıktan sonra bir rapor hazırladı. Maliye Bakanlığı’na sunulan bu raporda kripto paralarla ilgili yeni düzenlemeler öneriliyor.

Raporun detayları henüz kamuyla paylaşılmadı. Ancak yerel kripto para uzmanları, bu detaylar hakkında fikir yürütmekten geri kalmıyorlar.

Yeni Rapor Sunuldu

Cnbc Tv18 tarafından yapılan habere göre kripto paralarla ilgilenen hükümet heyeti, hazırladığı araştırma raporunu bakanlığa sundu. Anonim bir kaynağa atıfta bulunan haber kaynağı, şöyle belirtiyor:

“Kripto para ve Bitcoin gibi dijital paralar hakkındaki spekülasyonları sonlandıran bir hükümet heyeti, hükümete kripto paralarla ilgili yeni bir yasa hazırlama önerisinde bulundu.”

Söz konusu araştırma heyeti ülkenin Ekonomik İlişkiler Bakanı Subhash Chandra Garg tarafından yönetiliyor.

Yerel haber kaynaklarına göre hazırlanan bu araştırma raporunda ilginç bir öneri daha yapılıyor. Bu kaynaklara göre heyet, Hindistan’ın kendi dijital parasını oluşturabileceğini belirtiyor:

“Küresel şartlar göz önünde bulundurulduğunda ilerleyen zamanlarda yeni bir dijital veya kripto para hazırlanabilir.”

Hindistan Merkez Bankası bundan bir süre önce ülkedeki bankalarla kripto para borsalarının işbirliği yapmasını yasakladı ve bu karar yerel kripto para sektörünü epey olumsuz yönde etkiledi.

Ülkedeki borsalar bu karara itiraz etmek için Hindistan Yüksek Mahkemesi’ne başvurdular ancak alınan yasak kararının hala yürürlükte olduğunu belirtmek gerekiyor.

Hindistan’daki hükümet yetkilileri bu yasağa rağmen kripto paralarla ilgili çeşitli araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Ülkede kripto paralara uygulanan yasalar zaman içerisinde değişecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment