Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Kripto Tasarısı Parlamentonun Gelecek Dönemine Ertelenebilir

Hindistan’da kripto para kullanımına yönelik getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili hazırlanan tasarı, parlamentonun bir sonraki dönemine sarkabilir.

Bloomberg’in konu hakkında bilgi sahibi isimlere dayandırdığı habere göre Hindistan hükümeti bir süredir hazırlanmakta olan kripto para tasarısının detayları konusunda henüz net bir karar alamadı.

Hindistan’da yıl boyu üç farklı dönemde bir araya gelen parlamento, kripto para tasarısını 29 Kasım’da başlayan kış döneminde gündemine aldı. 

Başbakan Narendra Modi liderliğindeki hükümet yetkililerinin konu hakkında bilgi toplamayı sürdürdüğü ve tasarının 23 Aralık’ta sonlanacak kış dönemine yetişmeyebileceği aktarılıyor.

Parlamentoda görüşülmesi beklenen kripto para tasarısında, Hindistan’daki “tüm özel kripto paralara yasaklama getirilmesi” öneriliyor. Fakat önerilen kısıtlamanın ölçeğiyle ilgili bir detay bulunmuyor.

Basında çıkan haberlere göre Hindistan Merkez Bankası kripto para kullanımının yasaklanması taraftarıyken, hükümet yetkilileri bunların birer yatırım aracı olarak kullanılmaya devam etmesine sıcak bakıyor.

Hindistan’daki kripto sektörü, Merkez Bankasının 2018 yılında getirdiği kısıtlamanın Yüksek Mahkeme tarafından uygulamadan kaldırılmasının ardından hızla büyümeye başladı. Chainalysis verilerine göre yerel kripto pazarı, Haziran 2020 ile başlayan bir yıllık süreçte %641’lik büyüme sergiledi.

Kripto para tasarısı için yapılacak görüşmeler şu an için parlamentonun takviminde yer almıyor. Fakat hükümet, parlamentodaki oturum dönemi sonlansa dahi kripto para sektörüne düzenleme getirmek için kararname yoluna başvurabilir.


Görsel: Yeni Delhi, Laurentiu Morariu, Unsplash
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!