Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Kripto Regülasyonlarını Hızlandırma Kararı Aldı

İngiltere Merkez Bankası (BOE) veri toplamanın zor olması nedeniyle kripto regülasyonları üzerine yapılan görüşmeleri hızlandırma kararı aldı.

Sunday Times’ın Haberine göre; İngiltere Merkez Bankası kripto varlıklar için düzenleyici bir sistem oluşturmaya yönelik uluslararası müzakerelerin hızını artırmayı planlıyor. Bu kararın altında yatan sebebin ise kripto ekosistemine dair verilerin toplanmasında yaşanan zorluk olduğu bildirildi.

İngiltere Merkez Bankası Finansal İstikrar Stratejisi ve Riskten Sorumlu Direktörü Sarah Breeden’ın yaptığı açıklamaya göre

Kripto alım-satım ve saklama hizmeti sunan borsaların sayısında yaşanan artış nedeniyle mevcut finansal sistemi korumak için küresel boyutta regülasyonlar gerekiyor.

dedi.

Kripto ekosistemine dair gerekli verileri Birleşik Krallık’ın tek başına toplayamayacağını belirten Breeden, küresel finansal sistemin istikrarı ile ilgili tavsiyelerde bulunan bir G-20 zirvesinin düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu düşündüğünü söyledi.

BOE, İngiltere’deki kripto varlık alım-satımlarının şu anda finansal sistem için bir tehdit oluşturmadığını ancak kripto para ekosisteminin giderek büyümekte olduğunu ve mevcut finansal sistemle daha fazla bağlantılı hale gelmesinin tehlikeli bir hal alabileceği endişesinde olduklarını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!