Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Yüksek Mahkemeden Kripto Para Reklamları İçin Yasal Uyarı Önerisi

Delhi’deki yüksek mahkeme, ulusal televizyonda yayınlanan kripto paralar ile bağlantılı reklamlara bir yasal uyarı eklenmesini öneriyor. 

Delhi Yüksek Mahkemesinin, çarşamba günü Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), Bilgi ve Yayın Bakanlığı ve WazirX gibi ülkenin önde gelen bazı kripto para borsalarına bildiri gönderdiği aktarıldı.

Mahkeme, Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu ile diğer ilgili kurumların kripto paralar ile ilgili reklamlar hakkında bir kılavuz oluşturmasını ve bu reklamlara bir standart getirmesini talep ediyor.

Hindistan’daki kripto para firmaları, günümüzde bir reklam yayınladığında, “Kripto para, regüle edilmemiş bir dijital paradır, yasal bir ödeme aracı değildir ve piyasa risklerine tabidir.” ve benzeri tarzda bir yasal uyarıda bulunuyor.

Uyarı metninin fontunun normalden küçük olduğunu ve ekranda 2 saniyeden daha kısa süre yer aldığını belirten Ayush Shukla ve Vikash Kumar adlı iki avukat, kripto para reklamlarına daha katı standartlar uygulanması için SEBI’ye başvuruda bulunmuştu. İki avukat; yasal uyarının ekranın %80’ini kaplamasını ve metnin en az 5 saniyeliğine sesli okunmasını öneriyor.

Delhi Yüksek Mahkemesi ve ilgili tarafların, kripto para reklamlarındaki yasal uyarılara ne gibi bir standart getirilebileceği ile ilgili ağustos ayında bir görüşme düzenlemesi bekleniyor.

Görsel: The India Gate, New Delhi (Larry Johnson/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!