Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hintli Kripto Para Traderlarının Başı Bu Sefer de Vergilerle Dertte

Kripto para piyasalarına karşı en sert tutum takınan ülkelerden birisi olarak gösterilen Hindistan’da bu iş ile uğraşan kripto para traderlarının başı deyim yerindeyse dertten kurtulmuyor. Son olarak, ülkede kripto para vergileri ile ilgili tam anlamıyla bir karmaşa ve kafa karışıklığı yaşanıyor.

Bilindiği gibi Hindistan Merkez Bankası RBI, ticari bankaları, kripto para traderları ve işletmelerine hizmet vermemeleri konusunda uyarmış ve bu kanun yürürlüğe girmişti. Ancak daha sonra Hint vatandaşları sistemin belirli açıklarını keşferederek kripto para trade etmeye devam etmişti.

Ancak şimdi, vergilendirme süreci işin içine girdiğinde, büyük bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Öyle ki, Hint kripto para yatırımcıları eğer kripto para cinsinden kazançlarını vergilendirmek isterse, ülkenin merkez bankasının koyduğu yasaları çiğnemiş olacak. Ancak öteki türlü, vergi vermeme yoluna giderlerse, bu sefer de ülkenin vergi yasaları ihlal edilmiş durumda kalacak.

Bu noktada Hint traderlar, yasağın etrafından dolanmak için P2P platformları kullanıyor ve trde işlemlerini orada yapıyor. Daha sonra da internet bankacılığı üzerinden sahte istekler açan kişiler; bu sayede hesaplarına ülkenin yerel para birimi olan Hint Rupisini alabiliyor.

Ancak Hindistan hükümetinin kripto paralara karşı takındığı tavır ve sahip olduğu bakış açısı göz önüne alınırsa, bu durum gerçekten de ciddi bir risk içeriyor. Bakalım, son dönemde yaşanan kafa karışıklıklarının gölgesinde, Hindistan vatandaşları bu konu ile ilgili nasıl bir çözüm bulacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment