Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hintli Yetkililer Kripto Para Yasağını Görüşüyorlar

Hindistan hükümetinin kripto parayla arası düzelmiyor. Hindistan hükümetinin kripto para işlemlerini tekrar yasaklamak için çalıştığı söylentisi hızla yayılıyor.

Hindistan Merkez Bankası’nın koyduğu kripto para yasağının Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından kaldırılmasının üzerinden beş ay geçti. Kripto para borsalarının Hindistan’daki kullanıcılara açılmasıyla, piyasa hareketlenmişti. Yerli kripto para üreticileri ve borsalar durumdan hoşnutken, hükümet yetkilerinden sarsıcı bir haber geldi.

Bakanlıklar Yasak Üzerine Çalışıyor

Hindistan hükümet yetkilerinden ülkede tekrar kripto paraya yasak getirilmesi üzerine konuşulduğuna dair iddialar geliyor.  Ülkede birkaç gündür kripto paraların yeniden yasaklanabileceğine dair bazı söylentiler var. Bu söylentilere göre Hindistan Merkez Bankası, bu konuyu yeniden gündeme getirebilmek için Adalet Bakanlığı ile İletişim, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile birlikte çalışmaya başladı. Kripto para yasakları hakkında Parlamentonun Ağustos ayı sonunda ya da Eylül başında tekrar toplanması gündemde.

Hükümet yetkililerinden sızdırılan bilgilere göre, kripto para kullanımının yasaklanması üzerine özel bir yasa tasarısı hazırlanıyor. Hazırlanacak yeni yasa tasarıyla, ülkede kripto para ve kripto para ticaretini yasa dışı sayılacak.

Kripto Para Borsaları Hareketlendi

Hindistan faaliyet gösteren kripto para borsaları Mart ayında kaldırılan yasak sonrası hareketlenmeye başladı. Pandemi nedeniyle kripto para borsalarında genel bir yavaşlama yaşanmasına rağmen, Hindistanlı yatırımcılar kripto borsalarına yöneldi.

Yasağın kalkmasının ardından Hindistan’ın en büyük kripto para borsası CoinDCX, ortalama kullanıcı sayısını on katına çıkarttığını duyurmuştu. Ayrıca CoinDCX, 2020 ilk çeyreğinde yüzde 47 oranında büyüme gösterdi. Binance’in satın aldığı WazirX, Nisan ve Mayıs aylarında yüzde 80’in üzerinde değer kazandı ve ABD kripto para borsası Coinbase Hindistan’da faaliyete başladı. Ülkede her hafta milyonlarca dolar değerinde kripto para işlemi yapılıyor.

Hindistan kripto para borsası CoinSwitch CEO’su Ashish Singhal, hükümetin kripto para yasaklarını kripto para algısından kaynaklandığını ve ilerleyen zamanlarda bunun değişmesini umut ettiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment