Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Fiyatı Yükselmeye Devam Edecek mi? İşte Kısa ve Orta Vadeli Tahminler

Rekordan rekora koşan altın fiyatı bugün 2.000 dolar seviyesini de aştı. Son günlerdeki performansıyla herkesin gündemine oturan altın önümüzdeki günlerde yükselmeye devam edecek mi? İşte uzmanlardan altın yorumları…

Altının ons fiyatı geçtiğimiz son 6 ay içerisinde 500 dolarlık bir artış gösterdi ve yatırımcılara %30’luk kazanç sağladı. Bu performansıyla adeta Bitcoin’i andıran altın bu süreç içerisinde 1.930 dolar seviyesini de aşıp bundan dokuz yıl önce kırdığı rekoru kırmayı başardı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın fiyatındaki bu yükseliş bununla kısıtlı kalmadı ve altının ons fiyatı bugün 2.000 dolar barajını da aştı. Goldman Sachs gibi kuruluşlar haftalar öncesinden bu konuyla ilgili bazı açıklamalar yapıp altının 2.300 dolara kadar ilerleyebileceğini söylemişlerdi. Peki altın yatırımcılarını şimdi neler bekliyor?

Orta Vadede Yükselir mi?

Selcoin bugün öğlen saatlerinde yeni bir video yayınladı ve altın ile Bitcoin piyasalarındaki gidişatı yorumladı. Şu anda gram altın almayı düşünen yatırımcılara seslenen Selcoin, şu an için beklemenin daha mantıklı olabileceğine inanıyor. Selcoin 2.000 doların üstüne çıkan ons altın fiyatının orta vadede yükselmeye devam edeceğine inanıyor. Fakat o, şimdilik piyasaya giriş yapmadan önce 1.900 dolar seviyesini beklemenin daha az riskli olacağı görüşünde.

Selcoin’in ons altında işaret ettiği noktalar

Doğrudan gram altın hakkında da konuşan Selcoin, kısa vadede 422 dolar seviyesinin görülebileceğini açıkladı. Selcoin sıfırdan altın almak için buranın daha “makul bir giriş noktası” olacağını söylüyor. Orta vadeli de bir tahminde bulunan Selcoin, “doların yükselmeye başlamasıyla birlikte” gram altını “kimsenin tutamayacağına” inanıyor.

Bitcoin Şimdilik Riskli

Selcoin bugünkü videosunda kripto para piyasasının genel durumunu da değerlendirdi ve Bitcoin’in gidişatını yorumladı. Şu anda 11 bin 200-11 bin 400 dolar bölgesinde seyreden Bitcoin fiyatının yükselip yükselmeyeceği büyük bir merak konusu.

Bitcoin fiyatında bir düzeltme yaşanabileceğini ifade eden Selcoin, “yüklü giriş yapmadan önce” bu düzeltmeyi beklemenin daha mantıklı olacağına inanıyor. Bitcoin’e yatırım yapmayı şu an için “riskli bulduğunu” belirten Selcoin, BTC fiyatında yaşanabilecek %10’luk bir düşüşün altkoinlere %20-30 olarak yansıyabileceğini de belirtiyor.

Selcoin’in Bitcoin’de işaret ettiği noktalar
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment