Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 5 Dakikada 1100 Dolar Düştüğü Gün Neler Oldu?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz pazar günü 12 bin 100 dolardan 10 bin 900 dolara kadar geriledi ve bu süreç sadece 5 dakika sürdü. Peki Bitcoin’in bu kadar kısa süre içerisinde %10 oranında değer kaybettiği bu gün piyasada neler yaşandı?

CryptoCompare ekibi pazar sabahı piyasada neler yaşandığını anlayabilmek için yeni bir araştırma yaptı. Bu araştırmada bu düşüşten önce neler olduğu ve düşüş sırasında neler yaşandığını incelendi.

Biraz Destek Oldu

Bitcoin fiyatı 2 Ağustos günü saat 07:00 sularında aniden düşmeye başladı. CryptoCompare’in araştırmalarına göre yatırımcılar bu düşüş başlamadan yarım saat önce Bitcoin almaya başladılar. 12 bin dolardan Bitcoin alan bu yatırımcılar piyasadaki boğalara biraz da olsa destek olmuş oldular.

Fakat daha sonrasında neler yaşandığını bildiğimiz için bu desteğin yetersiz kaldığını söyleyebiliyoruz. 12 bin dolardan BTC alan bu boğalar Bitcoin için gerekli olan ivmeyi sağlayamadılar ve Bitcoin fiyatı saat 07:00 sularında hızlı bir şekilde düşmeye başladı.

Bitcoin’in düşüş başlamadan önceki hacmi, CryptoCompare

Beş Dakikada Neler Oldu?

Bitcoin’in beş dakika içerisinde 1100 dolar değer kaybetmiş olması piyasada adeta bir şok etkisi yarattı. Peki bu süreç içerisinde kripto para borsalarındaki ticaret hacmi tam olarak nasıl değişti? Öncelikle bu düşüşten önceki duruma bir göz atalım. Crypto Compare tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin fiyatı düşüşe geçmeden 1 buçuk saat önce piyasadaki en büyük hacim Huobi’deydi. Huobi’yi ise Binance takip ediyordu.

Borsalar arası hacim dağılımı

Düşüş anındaysa her şey çok hızlı ilerledi diyebiliriz. Bitcoin fiyatının %10 oranında değer kaybetmesi yalnızca 5 dakika sürdü. Crypto Compare’in araştırmalarına göre bu düşüşün %6’lık kısmı sadece 2 dakika içerisinde gerçekleşti. Başka bir deyişle, Bitcoin fiyatının 600 dolardan fazla düşmesi sadece 2 dakika sürdü. İşte o 2 dakika içerisinde oluşan satış baskısı:

Bitcoin’in üstünde 5 dakika içerisinde oluşan satış baskısı

Bu sırada borsalar arasındaki ticaret hacimlerinde de ciddi farklılıklar görüldü. Aşağıdaki tabloda Bitcoin’in ticaret hacminin hangi borsada nasıl değişiklik gösterdiğini açık bir şekilde görebiliyoruz. Düşüş anında özellikle Binance, Huobi ve Bitfinex rakiplerine kıyasla çok daha büyük bir hacim yakaladılar. Fakat Huobi, Bitfinex ve Bittrex kullanıcılarının Binance kullanıcılarına kıyasla biraz daha erken tepki verdikleri söylenebilir.

Bitcoin fiyatı düşerken borsalar arasındaki hacim farkı ne durumdaydı?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment