Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hive’dan Madencilik Sektörüne Darbe Vuran Norveç Hükümetine Tepki

Hive Blockchain Technologies şirketi, yazılı bir açıklama yayınlayarak, kripto para madencilerinden alınan vergilerin arttırılmasını ve madencilerin elektrik tüketimini kısıtlamayı ele alan yasayı sert bir dille eleştirdi. Ana merkezini Norveç’te bulunduran madencilik firması, hükümet yetkililerinin sektör paydaşlarının fikrini almadan bu tarz önemli bir karar almasının son derece yanlış bir hareket olduğunu ifade ederken; şirketten yapılan açıklamada bu kararın ‘son derece hayal kırıklığı yaratan bir karar’ olduğu belirtildi.

Norveç’in yaptığı bu hamle ile uluslar arası ciddi bir yatırım alma şansını da teptiğini belirten Hive yetkilileri, bu alınan kararın son derece tek taraflı olduğunu ve hiçbir paydaşın fikrinin alınmadan yürürlüğe konduğunu da belirtti.

Norveç Meclisi’nde geçtiğimiz yılın Aralık ayında kabul edilen bu yasa ile birlikte, kripto para madencilerini çok zor günler bekliyor. Meclisten geçen yasanın, tam olarak yürürlüğe gireceği tarih ise Mart olarak ifade ediliyor.

Hive yetkilileri, alınan bu kararın uygulamaya konmasının ardından, Norveç’te yer alan Kolos isimli merkezinin durumunu ise gözden geçireceklerini açıkladı. Bu açıklama ve yaklaşım ise, kripto para çevrelerinde, şirketin operasyonlarını keseceği anlamını taşıyor olabilir.

Norveç’te bazı millet vekilleri, geçtiğimiz dönemde yaptıkları açıklamada sektöre tepkilerini dile getirmişti. Lars Haltbrekken adındaki bir siyasetçi, yaptığı açıklamada elektrik kaynaklarının Bitcoin gibi tartışmalı ve kirli bir kriptografik koda yönlendirilmesinin, ülke vatandaşları için tam bir felaket olacağını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment