Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda, Blockchain Temelli Bilet Uygulamasını Denedi

Hollanda Futbol Federasyonu KNVB, milli takımın dün Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Estonya’yı 5-0 mağlup ettiği ve Euro 2020 biletini aldığı maçta, Blockchain odaklı bir bilet uygulamasını denedi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Liverpool’un orta saha oyuncusu Gini Wijnaldum’un hat trick yaparak yıldızlaştığı maçta; izleyicilerin stada bir uygulama aracılığı ile girdiği ifade edilirken, KNVB’nin bu sayede hem kara borsa satışları engellemek hem de sahte bilet sorununun önüne geçmek istediği ifade edildi.

Çıkan haberlere göre, bu Blockchain odaklı deneme süreci son derece başarılı geçti. İlgili sistemin, önümüzdeki aylarda farklı takımların ve kurumların da katılımı ile geliştirilmeye devam edileceği ifade ediliyor.

Son dönemde futbol ve diğer spor müsabakalarının kanayan yarası haline gelen bu bilet sorunlarına Blockchain dokunuşu gerçekten de önemli bir yere sahip olabilir.

Birçok spor müsabakasında biletler artık direkt olarak kara borsadan satılırken, aynı zamanda verilen açıklar sebebiyle aynı biletler tekrar tekrar satılabiliyor ve bu da, ciddi bir mağduriyet doğmasına yol açıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment