Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’daki Bombalı Saldırılarda Bitcoin Bağlantısı

Hollanda polisi ülkenin çeşitli noktalarına yapılan bombalı saldırıları soruşturuyor.

Bitcoin İstiyor

Hollanda’da günün erken saatlerinde iki farklı bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırılardan ilki saat sabah 08:00 sularında, ülkenin en büyük bankalarından ABN Amro’nun ofislerinden birine düzenlendi.

New York Times tarafından aktarılan bilgilere göre ofiste çalışan bir görevli, binaya bırakılan paketlerden birinden şüpheli bir ses duydu. Ofis çalışanının paketi binadan uzaklaştırmasıyla paketin patlaması bir oldu.

Bu olaydan yalnızca bir saat sonra yine Hollanda’nın Kerkrade kentinde küçük bir işletmeye saldırı düzenlendi. Aktarılan bilgilere göre saldırılarda ölen ya da ağır yaralanan olmadı.

Bu saldırıları tam olarak kimin veya kimlerin, ne amaçla düzenlediği bilinmiyor. Ancak Hollanda polisinin açıklamalarına göre bu bombalı saldırıların ortak bir noktası var: Saldırıyı düzenleyen kişi her kimse, yetkililerden fidye olarak Bitcoin istiyor. Yapılan araştırmalarda her iki paketin üstünde birer mektup bulundu. Saldırgan bu mektupta saldırıları yalnızca Bitcoin ile ödeme alırsa durduracağını belirtiyordu. Amsterdam’daki polis sözcüsü Lex van Liebergen konu hakkında şunları söylüyor:

Her iki olayda da aynı şey talep edildiği için tüm bu saldırılar arasında bir bağlantı olduğunu söyleyebiliriz. Ama paketleri kimin gönderdiğini hala bilmiyoruz. Araştırmaya devam ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment