Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Merkez Bankası, Kripto Para Şirketlerini Düzenlemek İstiyor

Hollanda Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, kripto para firmalarının operasyonel süreçlerinin düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Banka yetkilileri, yaptıkları açıklamada kripto para firmalarının lisanslanması gerektiğini ifade ederken, kripto paraların barındırdığı risklerin bu şekilde elimine edilebileceği kaydedildi.

Kripto paraların kara para aklanması, terör finanse edilmesi ya da vergi kaçırılması gibi süreçlerde kullanım alanı olduğuna vurgu yapılırken, kripto para borsalarının özellikle bu konuda bir aracı olarak kullanıldığına vurgu yapıldı.

Hollanda’nın en önde gelen gazetelerinden birisi olan De Telegraaf’ta yapılan haberde, Hollanda Merkez Bankası’nın merkezi olmayan ve anonim doğası sebebiyle; kripto para piyasalarının kara para aklamak isteyen kişiler için önemli bir alternatif olduğuna vurgu yaptığı da, açıkça görülen bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

Gerçekten de, özellikle bundan önceki dönemlerde birçok siber suç, Bitcoin ve kripto paralar kullanılarak yapılıyordu. Şu anda her ne kadar güvenlik güçlerinin yoğun çabaları devreye girse de, halen birtakım yasa dışı işlerin kripto paralar aracılığı ile yapıldığını söylemek mümkün.

Özellikle yapılan son bir araştırma, geride bıraktığımız iki yıl boyunca kripto para borsaları aracılığı ile yaklaşık 90 milyon dolarlık bir meblağın aklandığını ortaya koydu. Bu durum, kripto para piyasalarının daha da büyümesinin ve halka inmesinin önündeki en büyük engellerden birisi olarak gösteriliyor. Otoriteler, bu kaygılar giderilmeden beklenen kullanım oranlarına ulaşmanın ve bunları gerçekleştirmenin çok çok zor olacağı görüşünde.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment