Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollandalı Dev Firma, Kripto Para Sektörüne Giriyor

Avrupa’nın en büyük borsa yatırım fonu ticareti yapan firması, artık kripto para dünyasına adımını atıyor.

Amsterdam merkezli Flow Traders NV şirketinin CEO’su Dennis Dijkstra, yaptığı açıklamada firmasının Bitcoin ve Ethereum temelli ürünlerle portföyünü genişleteceğinin müjdesini verdi.

Konuyla ilgili konuşan Dijkstra, şunları söyledi:

”İnsanlar kripto paraları fazlaca küçümsüyor. Büyük bir sektör ve de yakın zamanda tam anlamıyla düzenlenmiş olacak. Market katılımcıları insanların düşündüğünden çok daha profesyonel ve kurumsal yatırımcılar da işin içindeler, büyük bir ilgi duyuyorlar. Bunu biliyoruz çünkü bu yönde yüzlerce istek aldık.”

Hollanda merkezli şirketin yaptığı bu hamleler, ülke yönetiminin de dikkatinden kaçmadı ve yöneticiler, sürece haiz olduklarını belirttiler. Hollanda Finansal Piyasalar Otoritesi basın sözcüsü Nienke Torensma, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Yeniliği ve potansiyel bir anonimlik barındırması sebebiyle manipülasyona maalesef ki çok açık bir piyasadan bahsediyoruz. O sebeple kripto paralar ile ilgili aktivitelere pek de sıcak baktığımızı söyleyemem. Kripto paraların en başta çıkış amacı olan birer para birimi olma özelliğini de yerine getiremediğini göz önüne alırsak, buna bir ürün sınıfı demek pek de doğru olmayacaktır.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda çıkan haberlerde, ülkenin maliye bakanı Wopke Hoestra, parlementoya bir çağrıda bulunarak, kripto paraların düzenlenmesi konusunda uluslar arası bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment