Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitmain Son Fonlama ile 12 Milyar Dolar Değere Ulaştı

Çinli bitcoin madencilik devi Bitmain, şirketi yaklaşık olarak 12 milyar dolar değerinde yapacak olan Series B turu fonunu kapattıklarını bildirdi.

Çin’in iş dünyasındaki medyalarından alınan bilgilere göre yeni fonlamanın kesin miktarı bilinmemekle birlikte 300 milyon dolar ile 400 milyon dolar arasında olabileceği anonim kaynaklara atıfta bulunularak yapılan açıklama ile birlikte bildirildi.

Açıklamalara göre yeni turda önde gelen yatırımcılar arasında Sequoia Capital China, ABD kaynaklı serbest yatırım fonu Coatue ve Singapur hükümet destekli bir yatırım fonu olan EDBI yer alacak.

Bitmain daha önce Sequoia Capital China ve IDG Capital tarafından yönetilen Series A turu fonlamasında 50 milyon dolar toplamıştı.

Çinli medyalar şu anda Bitmain’in bir IPO (initial public offering) öncesi finansman turu gerçekleştirdiğini ve gelecekte Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasında halka açık bir plan düşünebileceklerini bildirdi.

Eğer bu haber doğru ise böylece Bitmain bir IPO gerçekleştiren bir başka Çinli bitcoin madenciliği devi olacak.

Bitmain’den önce Canaan Creative ve Ebang Communication dahil olmak üzere Çin’deki diğer büyük madencilik üreticileri Hong Kong borsasına bir IPO başvurusunda bulunmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment