Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Pazarında Boğa Sezonu Öncesi Bir Düşüş Daha Bekleniyor

Kripto para pazarının güçlü hacmine rağmen Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) ve EOS (EOS) gibi büyük kripto paralar dolara karşı büyük kayıplara uğradı.

Bitcoin, bu sabah itibari ile %1’lik bir düşüş gösterirken kripto para pazarındaki en büyük kripto palar arasında yer alan Ripple, Bitcoin Cash ve EOS ise neredeyse %6’lık bir değer kaybına uğradı.

Pazarın Hacimleri Giderek Artıyor

Ethereum protokolünün yerel kripto para birimleri olan bitcoin ve etherin pazar hacimleri geçtiğimiz haftalarda 3 milyar dolar ve 1 milyar dolardan sırasıyla 5 milyar dolar ve 1,8 milyar dolara yükseldi.

Dolayısıyla 2 Temmuz’dan 6 Temmuz’a kadar olan dört günlük süreç, bitcoinin büyük bir farkla yukarı ya da aşağı yönde hareket etmesinin beklendiğini gösterdi. Mevcut bitcoin fiyatının 6300 doların altına düşmesi, fiyatının bir kez daha 6000 dolar seviyesinin altına düşmesine yol açacak ve kripto para pazarının geçen aydan bu yana ikinci kez tekrardan küçük bir düzelmeye girmesine neden olacak.

Bitcoin fiyatı önümüzdeki 24 saat içerisinde 6700 doların üzerine çıkabilirse fiyatındaki düşüş trendi kısa vadeli bir şekilde tersine dönebilir. Ancak son 24 saat içerisindeki bitcoinin fiyat trendine bağlı olarak 6700 doların üzerinde bir kırılma gerçekleşme olasılığı oldukça düşük.

Mayıs ayından bu yana ether, bu hafta da dahil olmak üzere azalan bir eğilime sahipti ve bu çizgisini aşamadı. Büyük dijital varlıkların son üç gün içerisinde hız kazanmaya çalıştığı göz önüne alındığında, bugünün kripto para pazarı muhtemel bir sonuç olarak 250 milyar dolarlık bir pazar hacmine düşüş eğiliminde duruyor.

Boğa Sezonundan Önce Bir Düşüş Daha Bekleniyor

Geçtiğimiz günlerde BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, bitcoinin 2018’in sonuna kadar 50.000 dolar olacağını, ancak bir düzeltme yaşayacağını ve kısa vadede 3000 dolar ile 5000 dolar seviyesine düşeceğini söylemişti.

Finansal bir veri sağlayıcısı olan ADVFN’nin CEO’su Clem Chambers, bitcoinin fiyatının ribaund öncesi 2000 dolar seviyesine düşmesini beklediğini ve Aralık ayında da 20.000 dolar seviyesine, yani tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmesini beklediğini söylemişti.

2018 bitcoin düzeltmesi, 2014 yılındaki hızlı bir fiyat hareketiyle gerçekleştirdiği düzeltmesine benzer bir eğilim gösteriyor. 2000 dolar ile 3000 dolara kadar olacak bir düşüş, bitcoinin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinden aşağı %90’lık bir düşüş anlamına geliyor. Bu da bitcoinin tarihindeki en kötü düzeltmeye girişine neden olur.

Gelişmekte olan bir varlık sınıfı olan kripto paraları çevreleyen piyasa yapısı ve düzenleyici birimlerin yapısı arasındaki belirgin farka bakacak olursak bitcoinin 2000 dolar ya da 3000 dolardan ziyade 5000 dolar ile 6000 dolar gibi bir fiyat aralığına düşmesi daha olası görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment