Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonyalı Bir Adam Şirket Elektriği Kullanarak, Madencilikten 500 Dolarlık Düzenli Ek Gelir Sağlamış

Trading, kripto para elde etmek için yapılacak tek yol değil. Japon bir medya kaynağı olan Daily SPA, çalıştığı şirketin yurdunun bedava elektriğini herhangi bir izin istemeden kripto para madenciliği yapmak için kullanan adamı ortaya çıkardı.

Olağanüstü Bir Gelir

Japonya içerisindeki üyük üretim firmalarından birisinde çalışan Sora-san, Daily SPA’ya şunları ifade etti:

”Sanal para birimleri kritptografik olarak işlenir. Madencilik cihazı bu kriptografi sürecini destekleyen bir cihazdır. Eğer Bitcoin madenciliği yaparsanız, 10 dakika içerisinde 12.5 bitcoin elde edebilirsiniz ki bu da 10 milyon yene (90.000 dolar) tekabül eder. Eğer Ether madenciliği yaparsanız, 10 dakika içerisinde 200.000 yen değerinde (1.800 dolar) 3 Ether çıkartabilirsiniz.”

Ancak Sora diğer herkesten farklı bir yol ile bu olayı yapmayı seçti.

”Madencilik ciddi oranda elektrik harcadığı için, temel mantık bu işlemi Moğolistan veya Çin içerisinde yapmak olurdu çünkü oralarda Japonya’ya kıyasla elektrik maliyeti çok daha düşük. Benim elektrik masraflarım ise sıfır. Bu fırsattan faydalanmam gerekiyordu.”

Şu an Sora bir ayda 0.8 Ether kazabiliyor. Bunu itibari paraya çevirdiğimizde kendisi aylık ikinci bir gelir olarak 50.000 yen (500 dolar) kazanabiliyor.

”Sistem kurulduktan sonra başka hiçbir şey yapmama gerek yok. Makineyi açık bırakıyorum ve bedava gelir akıyor.”

Sora bu işlemi şirketin sağladığı yurt odasında 6 ay önce yapmaya başlamış. Kendisi ilk olarak elektrik limitini araştırdığını ve bunu bedavaya kullanıp kullanamayacağını araştırdığını söylüyor. Bir iş arkadaşının yardımı ile, bir kaç tane kurutma makinesi almış ve bunları gece gündüz açık bırakmış.

”Yurt müdürünün bunu fark etmesinden korkmuştum. Ama kullanılabilir ölçüdeki watt miktarını öğrendim.”

Sora bunun 20.000 yenden (200 dolar) daha fazla tuttuğunu açıkladı.

”Artık kendi odamda madencilik yapabildiğimi öğrendiğime göre, yakın iş arkadaşlarımın odalarına da cihaz kurmayı planlıyorum” diyen Sora, şirket yurdunda 100’den fazla çalışan olduğu için, elektrik faturası yükselse bile, şirketin bunu fark etmeyeceğini düşünüyor.

Bakalım akıbeti ne olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment