Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollandalı Teknoloji Firması, IOTA’nın Tangle Teknolojisini Kullandığı Elektrik Araç Sistemini Tanıttı!

14 Şubat tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Hollandalı teknoloji firması ve alanının liderlerinden birisi olan ElaadNL, IOTA‘nın Nesnelerin İnterneti (IoT) odaklı Tangle teknolojisini kullanarak, elektrik araçlar için Proof-of-Concept (PoC) tabanlı bir akıllı güç nakil şebekesi geliştirdi.

Yapılan duyuruya göre, söz konusu PoC protokol, akıllı güç şebeklerinin sadece güç tüketmediğini, bunun yanı sıra elde edilen enerjiyi otonom olarak diğer topluluk üyeleri ile paylaşabildiğini de kanıtladı. Girişim IOTA’nın Tangle teknolojisi kullanılarak gerçekleştirildi ki bu cihazların otomatik olarak şarj edilmesi olayında, enerji dağıtımının ve hangi araca ne kadar enerji verilmesi gerektiğinin otomatik olarak kararlaştırılmasını sağlıyor.

Bunun yanı sıra elektrikli araç şarj istasyonları da elektrikli araçları daha düşük hızlarda veya yoğun olmayan zamanlarda şarj ederek IOTA tokeni kazanabilmekte.  ElaadNL firmasında dağıtık defter teknolojilerinden sorumlu uzman olarak çalışan Harm van den Brink, konu hakkında yaptığı açıklamada PoC protokolü tabanlı yeni güç dağıtım şebekesinin, bir veya daha fazla aracın enerji tüketimini azaltması durumunda kullanıcılara ekstra IOTA tokeni kazandırabileceğini belirtti.

ElaadNL 2009 yılında elektrikli araçlara yönelik platformlar geliştirmek isteyen bir grup enerji üretim işletmecisi tarafından kuruldu ve elektrikli araçlar için ”akıllı şarj edilebilme” imkanlarını genişletmeyi hedefliyor. Şirket kurulmasından bu yana Hollanda içerisinde 3.000’den fazla elektrikli araç şarj istasyonu kurdu ve bu alanda ülkede sektörünün liderlerinden birisi.

IOTA bunun yanı sıra geçtiğimiz Ocak ayında da hükümete bağlı Energinet enerji firması ile de Tangle ağının kullanımı konusunda bir ortaklık imzalamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment