Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Mahkemesi, QuadrigaCX Mağdurlarını Temsil Edecek Avukat Seçimini Erteledi!

Kanada tabanlı QuadrigaCX firması, borsa CEO’sunun geçtiğimiz tarihlerde hayatını kaybetmesi ve daha sonra meydana gelen olaylar silsilesi yüzünden şu sıralar kripto para topluluğunun konuştuğu bir numaralı konulardan birisi halini aldı.

Yaklaşık 195 milyon dolarlık fonlara erişim sağlayamayan borsa, doğal olarak mağdurların şikayeti ile karşılaştı ve Yeni İskoçya Yüksek Mahkemesine konu hakkında bir toplu dava açıldı. Ancak mağdurların sayısı çok olduğu için, söz konusu mahkemeye 115.000 kripto para kullanıcısını temsil eden ”düzinelerce” avukat akın etti ve mahkeme de bunu tek bir avukat üzerinden götürmek istediğini, bu sebepten ötürü temsilen bir avukat seçeceğini açıkladı.

Kararın normalde geçtiğimiz 14 Şubat tarihinde verilmes bekleniyordu ancak aktarılan habere göre yargıç, temsilci avukatı seçme kararını ertelediğini duyurdu.


Yargıç Michael Wood, konu hakkında yaptığı açıklamada bir hafta içerisinde yazılı bir karar açıklayacağını duyurdu. Bu esnada kripto para borsasına mahkeme tarafından atanmış denetim firması Ernst & Young, şuan için borsanın avukatlara 75.000 dolar borçlu olduğunu ancak QuadrigaCX kurumunun ”şuan için elimizde hiçbir varlığımız yok” ifadesini kullandığını belirtti.

QuadrigaCX kripto para borsasını temsil eden avukat Maurice Chiasson ise vefat eden CEO Cotten’in eşi Jennifer Robertson’un, söz verdiği miktarı yatırdığını ancak bunun bile yeterli olmayacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment