Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Holmes’ün 4 Bin Dolarlık Altın Yorumu Bitcoin’e de Yarar Mı?

ABD Global Investors CEO’su Frank Holmes’ün altın yorumu, piyasada yeni bir dip oluşumunun başladığı yönünde oldu. Holmes’ün altın yorumu, dijital altın olarak görülen Bitcoin için de olumlu bir etki yaratabilir mi?

Frank Holmes, altın piyasasında görülen diple birlikte kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin ve ekonomi teşvik paketi konusundaki belirsizliklerin altın piyasasında yukarı yönlü bir trend oluşturduğunu belirtti. Holmes, kıymetli metalin 4.000 dolar seviyesine kadar yükseleceğini öne sürdü ve eğer bu tahmini gerçekleşirse Bitcoin‘de boğaların hakimiyetini görebileceğimizi ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Jeffrey Gundlach’ın altın fiyatlarının 2.000 doların üzerine çıkacağını tahmin ettiğini açıklamasının ardından Holmes’un yaptığı bu yorum, Bitcoin piyasası için olumlu bir işaret olarak ele alınıyor.

altın fiyatı
altın fiyatı

Küresel Çapta Düzenlenen Festival ve Bayramlar Altına Yarayacak

Holmes, dünya çapında kutlanan bayramların ve festivallerin altın kullanımını artırdığını ve buna bağlı olarak fiyatları da yükselttiğini ifade etti. Örnek olarak Hindistan’ı veren Holmes, ülkede yapılan düğünlerin ekim ayından sonra yükselmesine bağlı olarak altın mücevher ve süs eşyalarının kullanımının artmasının piyasada yükselişe neden olabileceğini savunuyor. Diwali festivali ve Noel gibi kutlamalarda da aynı yükseliş trendinin devam edeceğini öne sürdü.

ABD Başkanlık Seçimlerinin Piyasalara Etkisi Sürüyor

Altına olan talep, ABD başkanlık seçimlerinin yarattığı riskle birlikte dengede kalmaya çalışıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın, rakibi Joe Biden’ın kazanması halinde seçim sonuçlarını reddedeceği yönündeki açıklamalarının ardından altın ve Bitcoin fiyatları peş peşe geriledi.

altın bitcoin

Bitcoin Fiyat Tahmininde Altın Öncülük Ediyor

Kıymetli metal, özellikle son aylarda Bitcoin fiyat tahmini için bir gösterge olarak kabul ediliyor. BTCUSD’deki fiyat hareketleri, XAUUSD paritesinde görülen yükseliş ve düşüşlere benzer şekilde hareket ediyor. Bu da riskten korunmak isteyen Bitcoin yatırımcılarının değerli metali takip ettiğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!