Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong 27 Altcoin’e Yeşil Işık Yaktı, Binance CEO’su Tweet Attı!

Hong Kong derecelendirme kuruluşu HKVAC (Hong Kong Sanal Varlık Konsorsiyumu), birçok altcoin için yeşil ışık yaktığını duyurdu.

Hong Kong derecelendirme kuruluşu HKVAC, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) dayalı kripto para birimleri de dahil olmak üzere 27 altcoin için sanal varlık endeksi açıkladı.

HKVAC’nin açıkladığı Bitcoin ve Ethereum’a dayalı kripto para birimleri arasında; Wrapped Bitcoin (WBTC), Binance-Peg Bitcoin (BTCB) ve Lido Staked Ethereum (stETH) yer alıyor.

Ayrıca söz konusu altcoinler arasında ise Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC), Cardano (ADA), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL), Near Protocol (NEAR), Algorand (ALGO), Internet Computer (ICP), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT), Wrapped TRON (WTRX), Shiba Inu (SHIB), TRON (TRX), Chainlink (LINK), UNUS SED LEO (LEO), Monero (XMR), Stellar (XLM), OKB Coin (OKB), Lido DAO (LDO), Hedera (HBAR), VeChain (VET), Quant (QNT), Fantom (FTM) ve EOS (EOS) olmak üzere 27 altcoin bulunuyor.

HKVAC’nin Hong Kong hükümeti tarafından doğrudan desteklenmediği belirtilirken Hong Kong Yasama Konseyi Üyesi Johnny Ng, kripto para borsaları Huobi ve KuCoin tarafından desteklendiği vurgulandı.

Ayrıca yeşil ışık yakılan kripto para birimleri arasında, platformların yerel tokenlarının, gizlilik tokenlarının ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymet olarak nitelendirilen tokenların da bulunması dikkat çekti.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC), bireysel yatırımcılar yatırımcıların ticaret yapabilmesi için tokenların en az iki endekse dahil olması şartı sunması nedeniyle böyle bir adım atıldığı düşünülüyor.

Binance CEO’su CZ’den Paylaşım

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) söz konusu duyuru sonrası paylaşımda bulundu. CZ, Çinli haber muhabiri Colin Wu’nun paylaşımı alıntılayarak “Hong Kong ileriye gidiyor” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine Wu, kurumun Hong Kong hükümeti tarafından desteklenmediğini Changpeng Zhao’ya yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!