Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Araç Sigortası İçin Blockchain’i Kullanacak

Finans endüstrisinde bir öz düzenleyici olan Hong Kong Sigortacılar Federasyonu (HKFI), şehrin araç sigortaları için blockchain destekli bir platform geliştiriyor.

HKFI’nın Yıllık Resepsiyon etkinliğinde yaptığı konuşmada, Hong Kong Finans Hizmetleri ve Hazine Bürosu Sekreteri James Lau, blockchain teknolojisinin Hong Kong’daki sigorta sektörünün gelişmesinde önemli bir rol oynayacağına olan inancını ikiye katladı.

Finans sektörü için dağıtılmış defter teknolojisini beniseme avantajını destekleyen Lau, aynı zamanda şehrin sigorta sektörünün bu yönde teknolojik ilerlemeler kaydettiğini de belirtti.

Lau şöyle dedi:

“Blockchain teknolojisinin kullanımı iş verimliliğini arttırabilir ve sigortacıların doğru verilere zamanında, kolay ve güvenli bir şekilde erişebilmelerini sağlayabilir. Bu bağlamda HKFI’nın araç sigortaları için bir blockchain e-platformu geliştirdiğini belirtmek isterim. Sigorta sektörü Insurtech‘i sahiplenmek için daha fazla kaynak ayırmaya devam edecek.”

1998 yılında kurulan HKFI, sigorta sektörünün profesyonel davranmasını sağlamayı ve hak sahtekarlıkları ile mücadele etmeyi amaçlayan öz düzenleyici bir kuruluştur.

Hükümet yetkilisi henüz sigorta planına ilişkin ayrıntıları açıklamamasına rağmen yorumları şehirde hükumet organları ve sektörler arasında blockchain teknolojisinin gelişmesi yönünde devam eden bir baskı oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment