Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Bu Yıl 8 Kripto Şirketine Lisans Verebilir

Stratford Finance’in CEO’su ve Bitmex’in eski yöneticilerinden biri olan Angelina Kwan, yıl sonuna kadar 8 kripto para firmasının Hong Kong’dan Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisansı alabileceğini öne sürdü.

Angelina Kwan 29 Mart Çarşamba günü Hong Kong’daki Wow Summit‘te verdiği demeçte dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hong Kong’un kripto para endüstrisine karşı son zamanlardaki sıcak tutumunun sektörden olumlu bir tepki aldığına değinen Kwan, bu yılın sonuna kadar kripto para birimiyle ilgili en az 8 firmaya Hong Kong tarafından Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisansı verebileceğini söyledi.

Öte yandan Hong Kong’un kripto merkezi olması yolundaki süreçte talebin giderek arttığını belirten Kwan, 80’den fazla denizaşırı ve yerli kripto para şirketinin yeni kripto düzenlemeleri öncesinde Hong Kong’da dijital varlık operasyonları kurmakla ilgilendiğini ifade etti.

Son olarak önde gelen kripto para borsası OKX, Hong Kong’da yeni bir birim açacağını ve VASP başvurusunda bulunacağını duyurmuştu.

Hong Kong’un kripto para birimi merkezi olma yolundaki çalışmaları Çin hükümeti ve Çin merkezli bankalar tarafından da son günlerde ciddi destek gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!