Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong da Merkez Bankası Destekli Bir Kripto Para Çıkarmak İçin Çalışıyor

Hong Kong’un maliye ve finansal regülatörü konumunda yer alan HKMA, yaptığı açıklama ile merkez bankası destekli bir dijital para için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kurumun şu aşamada merkez bankası destekli dijital para konseptinin artıları ve eksileri ile ilgili olarak büyük bir araştırma içinde olduğu ifade edilirken, kurumun, konuyla ilgili olarak ilk raporunu da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde kamu oyu ile paylaşmayı düşündüğü belirtildi.

HKMA’nın üst düzey yöneticilerinden olan Edmond Lau, Hong Kong Fintech Week’te bu konuyla ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı.

Başarılı yönetici, ilgili projenin çalışmalarının 2017 yılından itibaren devam ettiğini söylerken, buna karşın artık önümüzdeki dönemde ise gaza basacaklarını söyledi.

Projenin Hong Kong Interbank, üç ayrı ticari banka ve Blockchain konsorsiyumu R3 tarafından yürütüldüğü de ifade edildi.

Çin’in yaptığı hamlenin ardından geçtiğimiz günlerde Türkiye de benzer bir dijital para için önemli bir açıklama yapmıştı.

Görünüşe göre, bu durum önümüzdeki dönemde merkez bankalarının ilgi alanına iyiden iyiye girecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment