Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong, Kripto Para Borsalarını Regüle Ediyor

Son dönemde ülkede yaşanan protestolar, bankaların kapanması ve protestocuların Bitcoin pankartları ile gündeme gelen Hong Kong’da, ülkenin finansal regülatör kurumu olan SFC, kripto para borsalarına bugünden itibaren lisans vermeye başlayacak.

Bu haber, SFC başkanı Ashley Alder tarafından verilirken, başarılı yönetici konuyla ilgili yaptığı açıklamada bugün uygulamaya koyacakları işlemin, ülkenin kripto para ve Blockchain alanında atmış olduğu önemli bir adım olduğunu söyledi.

Regülasyon sınırları, temel olarak kripto paraları güvenle saklama ve depolama ile birlikte, müşterini tanı (KYC) süreçlerini içerecek.

Alder ise bu iki durumun kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederken şunları söyledi:

”Kripto paraların korunması ve siber güvenlik bizim açımızdan çok önemli. Bazı dönemler şahit olduk ki, bu platformlar hackleniyor. Bu da yatırımcıların ciddi oranda para kaybetmesine yol açıyor. Bu yeni regülasyon hamlesi ile birlikte artık daha iyi bir dönemin başlayacağını umuyorum. Bunlara ek olarak müşterilerin her türlü güvenliği ve KYC süreçleri de, borsalar tarafından eksiksiz bir şekilde yapılacak.”

Bu haberin, hem ülkedeki kripto para sektörü için, hem de ülkede IPO yapmaya hazırlanan Huobi için çok iyi olacağı da ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment