Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Kripto Para Endeksine 3 Altcoin Ekledi: Listeden Çıkarılanlar Var!

Hong Kong derecelendirme kuruluşu HKVAC (Hong Kong Sanal Varlık Konsorsiyumu), üç farklı altcoin’e yeşil ışık yakarken 3 tanesini ise liste dışı bıraktı.

Hong Kong derecelendirme kuruluşu HKVAC, 3 yeni kripto parayı yüksek hacimli sanal varlık endeks listesine dahil ettiğini duyurdu. HKVAC sanal varlık endeksinde yer alan kripto para miktarını 30’da sabit tuttuğunu belirtirken Cryptonex (CNX), Internet Computer (ICP) ve HEX‘in (HEX) listeden silindiğini ve onların yerine Hedera (HBAR), Maker (MKR) ve Quant’ın (QNT) eklediğini açıkladı.

Öte yandan HKVAC tarafından sunulan en büyük beş kripto para birimi endeksi listesinde de önemli bir değişiklik oldu. Sunulan son verilere göre USDC Coin (USDC) en büyük 5 kripto para arasındaki konumunu Ripple’a (XRP) kaptırdı. Global çapta en büyük 10 kripto para listesinde ise ekstra bir değişiklik yapılmadı.

Kuruluş tarafından sanal varlık endeks listesinde yer alan kripto paralar sırasıyla Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT),  Binance Coin (BNB), XRP, USDC, Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), TRON (TRX), Litecoin (LTC), Polygon (MATIC), Polkadot (DOT), Toncoin (TON) Dai (DAI), Avalanche (AVAX) Shiba Inu (SHIB), Bitcoin Cash (BCH), Binance USD (BUSD), UNUS SED LEO (LEO), Chainlink (LINK), Cosmos (ATOM), TrueUSD, (TUSD), Uniswap (UNI), Stellar (XLM), OKB Coin (OKB), Ethereum Classic (ETC), HBAR, QNT, MKR olarak kayıtlara geçti.

Yapılan duyuruda ayrıntılı bilgilerin 20 Ekim 2023 tarihinde HKVAC resmi web sitesinde yayınlanacağı ve aynı tarih itibariyle yeni listenin yürürlüğe gireceği belirtildi. Kuruluş ayrıca listeyi her 3 ayda bir yenileceğini hatırlattı.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC), bireysel yatırımcıların ticaret yapabilmesi için tokenların en az iki endekse dahil olması şartı sunması nedeniyle böyle bir adım atıldığı düşünülüyor.

Haziran ayında HKVAE tarafından sunulan endekse dahil edilen tokenların arasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymet olarak nitelendirilen tokenların da bulunması dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!