Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Menkul Kıymet Borsasının CEO’su Dolaylı Yoldan Bitmain’i Uyardı: Başvurunuzdaki Modele Sadık Kalın!

Dünyanın en büyük kripto para madencilik donanım üreticisi Bitmain, 2018 yılında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası‘na (HKEX) ilk halka arz (IPO) başvurusunda bulunmuş ve o tarihten bu yana söz konusu başvuru adeta yılan hikayesini dönmüştü.  Firma bir ara IPO’sunun HKEX tarafından reddedildiği spekülasyonları ile anılırken, daha sonra borsa yetkilileri bunu yalanlamıştı.

Konu hakkında HKEX CEO’su Charles Li Xiaojia’dan yeni bir açıklama geldi. Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu etkinliğine katılan CEO, IPO üyelerinin sundukları iş teklifleri konusunda istikrarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

”Eğer bir firma A işi sayesinde milyarlarca dolar elde edip, daha sonra bir anda hiçbir performans göstermeden B işini yapmaya başlarsa veya B işinin daha iyi olduğunu söylerse, bence başvurularında yer alan A işi yeterince sürdürülebilir değildir.”

Gazeteciler direkt olarak söz konusu uyarının yapıldığı firmanın Bitmain olup olmadığını sorsa da, CEO bu konuda bir açıklamada bulunmadı. 2018 yılının ilk yarısında elde ettiği kazancın büyük bir bölümünü madencilik donanımı satışından sağlayan Bitmain, ciddi anlamda Bitcoin fiyat düşüşü yüzünden inanılmaz bir kayıp vermiş ve önemli ölçüde işten çıkarma yapmıştı. Bitmain bunun yanı sıra 2018 yılının Mayıs ayında yaptığı açıklamada Çin’in kripto paralara uyguladığı sert regülasyonlar yüzünden yapay zeka alanına kayabileceğini de belirtmişti.

Bunun yanı sıra başka bir kripto para madencilik donanımı üreticisi Canaan Creative firması da Kasım ayında eski başvurusunun zaman aşımına uğraması sonrası bu süreci New York Borsası ile tamamlamayı düşündüğünü belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment