Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Merkez Bankası Başkanı’na Göre Kripto Paralar “Ortadan Kalkmayacak”

Hong Kong’un merkez bankası HKMA’nın CEO’su Eddie Yue, sektörde yaşanan krizlere rağmen kripto paraların “ortadan kalkmayacağını” düşünüyor.

G20 yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen bir toplantıya katılan Yue, TerraUSD (UST) ile LUNA tokenda yaşanana benzer krizlerin önüne geçebilmek için kripto para piyasasının daha çok regüle edilmesi gerektiğini söyledi.

Merkez bankası başkanına göre kripto para ve merkeziyetsiz finans teknolojileri, son aylarda yaşanan bu krizlere rağmen hayatımızda bir yer edinmeye devam edecek:

“Büyümeleri kısıtlanabilir ama ben, yaşanan bu olaylara rağmen kriptonun ve merkeziyetsiz finansın ortadan kalkmayacağını düşünüyorum. Çünkü bunların temelinde yatan teknolojinin ve inovasyonun, finans sistemimizin geleceği açısından önemli olması muhtemel.”

Hong Kong’un merkez bankası, bu yılın başında bir bildiri yayımlayıp, kripto paralar ile ilgili yaptığı çalışmalarda “bir yandan Hong Kong’daki finans sisteminin güvenliğini ve verimini koruyacak, bir yandan da finansal invoasyonu destekleyecek dengeli” bir yaklaşım izleyeceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!