Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Three Arrows Capital, Genesis’ten 2,36 Milyar Dolar Borç Aldı

Digital Currency Group’a bağlı olan Genesis Asia Pacific Pte Ltd, Three Arrows Capital’a iflasından önce 2,36 milyar dolar borç verdi.

Bundan sadece birkaç ay öncesine kadar kripto para sektörünün en büyük yatırım şirketlerinden biri olarak görülen Three Arrows Capital, Genesis’ten aldığı 2,36 milyar dolarlık borcu geri ödeyemedi.

Genesis, verdiği borçların bir kısmını geri alabilmek için Three Arrows Capital’ı 15 Haziran’da New York’taki American Arbitration Association’a şikayet etti ve şirketin biri Ocak 2019, diğeri Ocak 2020 tarihli olmak üzere iki kredi anlaşmasını ihlal ettiğini belirtti.

Ancak şirket bu süreci Three Arrows Capital’ın Teneo denetimindeki tasfiye süreci başladıktan sonra durdurma kararı aldı.

Genesis’in Three Arrows Capital’a borç verdiği geçtiğimiz haftalarda öğrenilmiş ancak şirketin bu borç yüzünden ne kadar zararda olduğu öğrenilememişti.

Genesis CEO’su Michael Moro, 6 Temmuz’da yaptığı açıklamalarda Three Arrows Capital’a verdikleri borçların kredi marjının ağırlıklı ortalamasının %80 olduğunu açıklamıştı. Genesis, Three Arrows Capital bu şartı karşılayamadığı için teminatların bir kısmını satmak durumunda kaldı.

Digital Currency Group, Genesis’in “faaliyetlerini sürdürüp büyütebilecek” sermayeye sahip olabilmesi için bu borçları kendi üstüne aldı. Bu sebeple Three Arrows Capital’a verilen borcun yol açabileceği zararlar Genesis’i değil, Digital Currency Group’u etkileyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!