Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Uyardı, Bu Kripto Para Borsası Ortadan Kayboldu: Polis Devrede!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nu (SFC), JPEX isimli kripto para borsasına bir dizi şüpheli uygulama nedeniyle uyarıda bulundu.

SFC, 13 Eylül tarihli bir bildirisinde kripto para borsası JPEX’e sert bir uyarıda bulundu. Düzenleyici kurum, JPEX’in kayıtsız işlem yaptığını ve Hong Kong vatandaşlarına yüksek oranlarda getiri vadettiğini için cezai sorumluluğu olabileceğini söyledi.

SFC, borsadan ilgili hizmetlerini ve ürünlerini tanıtmayı durdurmasını talep etti.

Düzenleyici kurum, bazı bireysel yatırımcıların JPEX’te açtıkları hesaplarından kripto paralarını çekemediklerini veya hesap bakiyelerinde şüpheli hareketler yaşandığına dair şikayette bulunduğunu söyledi.

Borsanın %20’ye varan yüksek getiri vaadine dikkat çeken SFC, bu oranın karşılanabilir olduğuna dair borsadan bir yanıt beklerken konu özelindeki detaylı araştırmaların devam ettiği ifade edildi. SFC, bu denli cazip bir getiri oranını “oldukça riskli” ifadeleriyle tanımladı.

Öte yandan kripto para borsası JPEX’in SFC tarafından lisanslanmadığı veya bu noktada bir başvuruda bulunmadığı fakat buna rağmen borsanın resmi sitesinde sanki lisanslı bir kuruluşmuş gibi ifadelere yer verildiği vurgulandı. SFC, borsa tarafından sergilenen bu davranışı yatırımcıları kandırmaya yönelik yapılan bir hamle olarak nitelendirdi:

JPEX, web sitesinde “lisanslı ve tanınmış bir dijital varlık ve sanal para platformu” olduğunu belirtmektedir. Web sitesinde ve yerel reklamlarında, kripto para ticaret platformlarını işletmek için bir dizi düzenleyiciden lisans aldığını iddia etmiştir ancak bu doğru değildir.

SFC, yasal sorumluluklara uymayan ve regülasyonların dışında hareket eden bu tür kuruluşlara karşı yaptırım uygulamakta tereddüt etmeyeceğinin altını çizdi.

Borsa personeli ortadan kayboldu

SFC tarafından yapılan açıklamadan kısa süre sonra Singapur2049 etkinliğindeki JPEX standını bekleyen personel ortadan kayboldu. Standın boş hali görenleri endişelendirdi. JPEX bununla birlikte borsadan yapılan para çekme işlem ücretlerini 980 dolara kadar yükselterek yatırımcıları iyice paniğe sürükledi.

SFC, yaşanan bu son gelişmelere dair raporların kolluk kuvvetlerine teslim edildiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!