Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Yüzlerce Şikayet Gelen Kripto Para Borsası İçin Soruşturma Başlattı!

Hong Kong’lu yetkililer kullanıcıları dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Hounax hakkında soruşturma başlattı.

Yerel haber ajansı South China Morning Post tarafından sunulan bir habere göre Hong Kong polisi kripto para borsası Hounax için harekete geçti. Yetkililer son zamanlarda toplamda 145 farklı kişinin Hounax’da 19 milyon dolar kaybettiğine dair şikayette bulunduğunu belirtti. Sunulan haberde yaşananlar bir “rug pull” vakası olarak nitelendirildi.

Emniyetin ticari suçlar bürosu müfettişi Chan Wai-kei yerel medyaya yaptığı açıklamada, söz konusu kripto para borsasının kullanıcıların yatırımlarını geri vermediğine dair delillerin olduğunu belirtti. Yetkili kısa süre sonra konuyla ilgili operasyonların ve tutuklamaların gerçekleşeceğini vurguladı:

Hounax dolandırıcıları insanları platformlarında kripto para yatırımı yapmaları konusunda ika ediyorlar. Fakat iş para çekme kısmına gelince birçok kullanıcıya paralarını geri vermediler. Bu konu hakkında soruşturmaları başlattık ve yakın zamanda tutuklamalar gerçekleşecek.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan (SFC) bu ayın başlarında Hounax’ı şüpheli bir kripto para borsası olarak işaretlemişti. SFC konu hakkındaki açıklamasında şu detaylara yer vermişti:

Hounax isimli borsa, bir finans kurumu ve bir risk sermayesi şirketi ile iş birliği içinde olan bir kripto para borsası olduğunu iddia ediyor. Fakat gerçekte durum böyle değil. Kullanıcı giriş sayfasında önceden doldurulmuş +852 alanı ve Facebook, X ve YouTube’daki ‘Hounax Hong Kong’ sosyal medya kanallarıyla Hong Kong yatırımcılarını hedef alıyor gibi görünüyor.

Hong Kong’da benzer bir durum geçtiğimiz eylül ayında JPEX isimli bir kripto para özelinde yaşanmıştı. Borsanın yatırımcılarını dolandırdığını tespit eden yetkililer, borsayla ilişkili 27 kişiyi tutuklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!