Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’da Bitcoin’e Duyulan Talep Büyüyor

Hong Kong’daki kripto para kullanıcıları bölgedeki karışıklıklar nedeniyle Bitcoin almak için standart fiyattan daha fazlasını ödemek zorunda kalıyorlar.

Protestolar ve Bitcoin

Localbitcoins tarafından aktarılan veriler Hong Kong’daki Bitcoin fiyatının geri kalan piyasalardaki Bitcoin fiyatından yaklaşık 300 dolar daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu da Hong Kong’daki kripto para yatırımcılarının Bitcoin almak için yaklaşık yüzde 2 oranında daha fazla ödeme yaptıkları anlamına geliyor.

Hong Kong’daki Bitcoin fiyatının böyle artış göstermesi bölgedeki protestolarla ve genel olarak karışıklıklarla açıklanabilir. Hong Kong’daki vatandaşlar uzun süredir Çin’in baskılarına karşı koymak için protesto düzenliyor ve özgürlüklerini savunuyorlar.

Güvenli Liman

Bitcoin’e olan talebin bu gibi yerlerde daha fazla olması Bitcoin’in gerçekten güvenli bir liman olarak görüldüğü iddiasını destekliyor.

Sektördeki Rayne Steinberg gibi isimler Bitcoin’in tam anlamıyla bir güvenli liman haline geldiğini düşünüyor, insanların gerek siyası gerek ekonomik çatışmalardan etkilenmemek için Bitcoin’e sığındığını söylüyorlar. Steinberg geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili şu yorumu yapmıştı:

“Bitcoin gitgide devalüasyonun ve siyasi belirsizliğin yüksek olduğu bölgelerdeki insanların tercih ettiği bir araç haline geliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment