Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’da Kripto Paralar ile Alakalı Düzenlemeler Devam Edecek

Hong Kong’da Borsa Denetleme ve Düzenleme kurulu yetkilileri, yaptıkları açıklama ile kripto paralar ve ICO’lar hakkındaki düzenlemelerin süreceğini belirtti.

Cuma günü yapılan değerlendirme toplantısında söz alan kurumun CEO’su Ashley Adler, gerek kripto para borsaları gerekse de ICO’lar konusunda kurum olarak üzerine düşen şeyleri yapmaya hazır olduklarını belirtirken, daha güvenli bir kripto para ticareti ortamının sağlanması için de gerek yatırımcılar gerekse de diğer kurumların katkı yapması gerektiğini belirtti. Daha önce de, Ashley Adler’ın yaptığı açıklamalara benzer açıklamaları, Aralık ayında da Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu yapmıştı. Konuyla ilgili konuşan Ashley Adler, şunları söyledi:

”Kripto para borsalarını ve diğer alakalı konuları kontrol etmeye ve gerektiği yerde de müdahale etmeye hazırız. Ancak bu konuda tek başımıza bir şey başarmamız pek de ihtimal dahilinde değil. Bu yüzden pazarın diğer paydaşlarının da sıkı bir desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İşte tam da bu sebeple, gerek yatırımcıların gerekse de diğer kurum ve kuruluşların da üzerine düşeni yapması gerekiyor. Tüm herkesin asılsız iddialar ve gerçekçi olmayan projeler konusunda veya yasa dışı bir aktivite saptanması noktasında sorumluluğu var. Bu noktada bize yardımcı olmaları gerekiyor.”

Hong Kong hükümetinin, kripto para piyasalarında serbestlikler ve yasaklar noktasında bir denge arayışında olduğu belirtilirken, bu durum Çin ile benzerlikler taşımıyor.

Çin hükümetinin kripto para borsalarına, ticaretine ve madenciliğine bakışı çok daha sert bir şekilde kendini gösterirken, ülkede kripto paralara karşı adeta bir savaş açılmış durumda. Çin, piyasanın büyük kısmını da elinde bulundurduğu için, son dönemde bu gelişmelerin de Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmaya etkide bulunduğu belirtiliyor. Ancak Hong Kong hükümeti, Çin’in yaptığı gibi sert çıkışlar ve yasaklar yerine işini uyarılar  yaparak halletme yoluna gidiyor.

İşte Hong Kong’daki kısmen ılımlı yaklaşım, sonuçları da beraberinde getirirken, ülkede son dönemde birçok kripto para girişimi ve Blockhain temelli şirketler kurulmaya başladı. Dünyanın işlem hacmi en büyük borsalarından biri olan Bitfinex’in de aralarında bulunduğu birçok şirket ülkede hali hazırda işlem görüyor. Aynı zamanda dünyada son dönemde alanında büyük bir ilerleme kat eden Binance borsası da Hong Kong’da merkez bulunduruyor ancak Bitfinex’in aksine Binance CEO’su Zhao Changpeng daha fazla ülkede merkez açmayı tercih ediyor.

Borsa Düzenleme ve Denetleme Kurulu, son olarak konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bahsi geçen düzenleme haberlerinin, asla Çin’deki kadar katı olmadığını açıklarken, ülkedeki kripto paralara bakışın da olumsuz anlamda değişmediğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan kurumun üst düzey yetkililerinden olan Julia Lueng şunları söyledi:

”Eğer yatırımcılar kripto paralar ve ICO’lar hakkında riskleri tamamen anlamıyorsa ya da görmezden gelmek istiyorsa, kesinlikle yatırım yapmamalılar. Bu konuda biz kurum olarak elimizden geldiğince tüm uyarıları yapıyoruz ancak yine de karar yatırımcının, sorumluluk tamamen onlarda. Eğer devlet paralarını ya da diğer kripto paralarını düzenlenmemiş ve denetlenmeyen borsalara yatırırlırsa, hacklenme ve çalınma gibi sorumlulukları baştan kabul etmiş oluyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment