Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’daki SFC Başkanı: ‘Kripto Paraları Düzenlemek Gerekiyor’

Hong Kong‘daki Menkul Kıymet ve Vadeli İşlem Komisyonu (SFC), yatırımcıları korumak için kripto paralarla ilgili yeni düzenlemeler hazırlamayı düşünüyor.

SFC’nin başkanı olan Carlson Tong Ka-shing, South China Morning Post’a verdiği röportajda SFC’nin kripto paralarla ilgili planlarını açıkladı. Ka-shing verdiği röportajda SFC’nin şu an için kripto paraları yasaklamak gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. Hatta Ka-shing’e göre kripto paraları yasaklamak pek “doğru bir adım” olmayabilir:

“Uluslararası ortamlarda alım-satımın yapılabildiği günümüz çağında böyle bir yasak pek işlevli olmayacaktır. Kripto paraları yasaklayacak olsak bile insanlar denizaşırı piyasalarda alım-satım yapmaya devam ederlerdi.”

Ka-shing, kripto paraları yasaklamanın günümüz dünyasında pek mantıklı olmayacağını düşünse de kripto paraları düzenlemenin epey önemli olduğunu düşünüyor. Ka-shing, kripto para sektöründeki platformların yapı gereği henüz “yeni yeni” oluştuklarını ve SFC’nin bu gibi platformlara karşı temkinli bir tavır takınması gerektiğini belirtti:

“Bu platformların diğer lisanslı ticaret platformları gibi düzenlenip düzenlenemeyeceklerini araştıracağız. Ayrıca yatırımcıları da korumaya çalışacağız.”

Hong Kong’da faaliyet gösteren kripto para borsalarının şu ana kadar atılmış adımlardan gayet memnun olduklarını söyleyebiliriz. BitMEX’in yetkili isimlerinden olan Angelina Kwan, yakın zamanda verdiği bir röportajda Hong Kong’daki düzenleyicilerin sektörü kalkındırabileceklerini söylemişti. Bunun haricinde Circle’ın CEO’su olan Jeremy Allaire de şirket olarak hükümetle işbirliği yapacaklarını açıkladı.

SFC bundan yaklaşık üç ay önce yayınladığı bir duyuruda kripto para ve ICO sektörlerini yakından “takip ettiğini” belirtmiş, gerekmesi durumunda bu sektörlere müdahale edebileceğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment