Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Bitcoin İçin Tehlikeli Plan!

Lider kripto para birimi Satoshi Nakamoto tarafından ilk üretildiğinde bu temel olarak insanların ekonomik özgürlüğünü sağlamak ve bankalara olan bağımlılığı ortadan kaldırmak için tasarlanmıştı. İlk yılından bu yana ciddi bir değişim yaşayan Bitcoin, şu an Hong Kong içerisinde tam da amacına uygun bir şekilde kullanılabilir.

Son haftalarda gergin bir ortam yaşayan ve protestoların hiç bitmediği Hong Kong, ”bank run” olarak bilinen ve vatandaşların bankalardaki bütün paralarını bir anda çekmesi ile adeta bankaları iflas ettirmesi anlamına gelen bir eylem ile gündeme geldi.

Hong Kong protestocularından yana olan politik aktivist Chen Haotian geçtiğimiz günlerde Çin bankalarına ‘bank run’ yapılmasını savunmuş ve herkesin aynı gün parasını çekmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu durum teoride Bitcoin için olumlu bir sonuç yaratabilecek gibi dursa da, tarihte daha önce Bitcoin’in var olduğu herhangi bir senede böyle bir olay yaşanmadı ve sonuçları bazı uzmanlara göre oldukça tehlikeli olabilir.

Sosyal medya üzerinde birçok Hong Kong’lu kullanıcı ise bunun olup olmayacağını ve bunu desteklediklerini belirten mesajlar yayınlamaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment