Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın En Büyük İkinci Eyaleti, Blockchain Kullanacak!

Hindistan’ın en büyük ikinci eyaleti olan Maharaştra’nın hükümeti şu an için çeşitli alanlarda ve durumlarda blockchain tabanlı uygulamaları hayata geçireceğini duyurdu.

İngilizce yayın yapan Hindistan merkezli haber kanalı DNA India’nın 19 Ağustos tarihinde yayınladığı bir habere göre hükümet ilk olarak tedarik zinciri, zirai pazarlama, araç kayıt ve ehliyet ile evrak yönetimi alanlarında blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Maharaştra Bilgi Teknolojileri Yönetimi blockchain geliştirmelerinden sorumlu olacak ve hükümet şimdiden 2019 ile 2020 yılı arasındaki blockchain geliştirmeleri için 1.4 milyon dolarlık bir fon ayarladı. Bilgi Teknolojileri Departmanı Genel Sekreteri S.V.R. Srinivas konu hakkında yaptığı açıklamada eyalet yönetiminin kamu alanında verimliliği arttırmak için blockchain teknolojisini deneyeceğini ifade etti.

Hindistan özellikle birkaç yıldır Bitcoin karşıtı yönetimi ile çok fazla eleştirilmişti. Ülkenin Merkez Bankası RBI geçtiğimiz yılın Nisan ayında çıkarttığı bir genelge ile kripto para borsalarına hizmet verilmesini yasaklamış ve birçok kripto para borsası bu gelişmeden itibaren ülkeden ya kaçmak zorunda kalmış ya da kepenk kapatmıştı.

Hükümet geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i tamamen yasaklayacağı ve kullananlara hapis cezası vereceği haberi ile de gündeme gelse de henüz bu konuda somut bir adım atılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment