Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Bitcoin ve Kripto Para ETF’leri İçin Dev Adım: İzin Geliyor!

Hong Kong, bireysel yatırımcıların spot kripto para borsa yatırım fonlarına (ETF) katılmalarının önünü açmayı düşünüyor.

Kripto para merkezi olma konusunda emin adımlarla çalışmalarını sürdüren Hong Kong, bireysel müşterilerin spot kripto para ETF yatırımlarına izin vermeyi planlıyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) Başkanı Julia Leung Bloomberg’e verdiği bir demeçte, bu tür bir katılıma dair değerlendirmelerin devam ettiğini belirtirken yeni risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Leung, konu hakkında yaptığı açıklamasında spot kripto para ETF’ine bireysel yatırımcıların dahil edilmesine yönelik şu ifadelerde bulundu:

Katılımcıların bireysel olarak spot kripto para ETF’ine yatırım yapabilmelerini değerlendiriyoruz. Verimliliği ve müşteri deneyimini artıran yenilikçi teknoloji kullanan teklifleri memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni riskler ele alındığı sürece bunu denemekten mutluluk duyarız. Yaklaşımımız varlıktan bağımsız olarak tutarlıdır.

Şimdilik bu konudaki süreç henüz değerlendirme aşamasında olsa da planların hayata geçirilmesi durumunda Hong Kong bireysel yatırımcılara spot kripto para ETF’i sunan ilk ülke olacak.

Hong Kong’da halihazırda Samsung Bitcoin vadeli ETF, CSOP Bitcoin vadeli ETF ve CSOP Ethereum vadeli ETF dahil toplamda 3 farklı vadeli ETF faaliyet gösteriyor.

SFC, geçtiğimiz ay kripto paralara ilişkin kılavuzunda yaptığı güncellemeyle birlikte spot kripto para ETF’ine katılımda bulunabilecek yatırımcı aralığını genişletmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!