Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Kripto Para Politikasında 2 Önemli Güncelleme!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC,) kripto paralara ilişkin politikalarda önemli iki güncellemeye gitti.

SFC, 20 Ekim tarihli bir bildiride kripto para sektörüne dair güncellenmiş yönergelere yer verdi. Düzenleyici kurum söz konusu adımı piyasadaki son gelişmeler ve sektörden gelen sorular ışığında attığını vurgularken akıllara kısa süre önce ciddi kayıplara yol açan kripto para borsası JPEX geldi.

Kurum tarafından sunulan güncellenmiş yönergede, ilk olarak belirli kripto para birimlerinin yalnızca profesyonel yatırımcılara sunulabileceğine yer verildi. SFC, kripto paraları yatırım açısından “karmaşık ürünler” olarak nitelendirerek dikkat çekti.

Bununla birlikte ikinci olarak kripto para borsaları gibi aracı kurumların müşterilerinden yatırım almadan önce yatırımı yapacak kişilerin sektör hakkında yeterli bilgiye sahip olup olmadığını değerlendirmesi gerekecek.

SFC, eğer yatırımcıların kripto para konusunda yeterli bilgisi yoksa bu kişilere borsalar tarafından gerekli eğitici ve öğretici bilginin verilmesi gerektiğini söyledi. Bu kural güncellemesi doğrultusunda yatırımcılar, borsa ve aracı kurumlar tarafından sunulan bilgi testini geçtikten sonra işlemlerine devam edebilecekler.

Bu son kuralın bir benzeri, 8 Ekim’de İngiltere’de yürürlüğe giren kripto para düzenlemelerinin içerisinde de yer alıyor.

Konu özelinde yapılan açıklamada yapılan güncellemenin sebebine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

SFC ve HKMA, kripto paralarla ilgili faaliyetlerde bulunmak isteyen aracılara yönelik mevcut politikalarını gözden geçirmiştir. Politika, aracılar yoluyla perakende erişimini daha da genişletmek ve yatırımcıların uygun güvencelerle kripto paraları doğrudan aracılara yatırmasına ve aracılardan çekmesine izin vermek isteyen sektörden gelen son piyasa gelişmeleri ve talepler ışığında güncellenmiştir

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!