Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Konglu Yetkili Açıkladı: Stablecoin İşlemlerine Bu Yüzden İzin Verilmiyor

Hong Kong’daki bir yetkili, bireysel yatırımcıların şu anda stablecoin ile işlem yapmalarına neden izin verilmediğini açıkladı.

Hong Kong Mali Hizmetler ve Hazine Bakanı Christian Hui, hükümetin henüz Tether (USDT) veya USD Coin (USDC) gibi stablecoinler ile ilgili bir regülasyonu olmadığını ve bireysel yatırımcıların bunlarla işlem yapamadığını söyledi.

Online bir toplantıya katılan Hui, kripto para sektöründeki hizmet sağlayıcıların değerleri ABD Doları, altın gibi varlıklara sabitlendiği için stablecoinleri yaygın şekilde kullandıklarını söyledi.

Ancak yetkili isim, geçmişte bazı stablecoinlerin volatilite sorunu yaşadığını ve çöktüğünü vurgulayıp, bunun yatırımcılar üstündeki olumsuz etkisine değindi.

Hong Kong, bu yaz getirdiği uygulamayla birlikte kripto para platformlarına lisans vermeye başladı ve yerli yatırımcılar, Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar ile işlem yapabiliyorlar.

Hui’nin açıklamalarına göre ise hükümet, stablecoinler için bir regülasyon benimsemediği sürece bunlar bireysel yatırımcıların kullanımına açık olmayacak.

Hong Kong’daki yetkililer, lisanssız faaliyet gösterdiği için birkaç hafta önce kripto platformu JPEX’in varlıklarını dondurdular ve kripto para sektörünü daha sıkı denetlemenin önemini vurguladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!