Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’un Dev Havacılık Firması, Blockchain’e Geçiyor

Hong Kong’un en büyük hava yolu firması olarak bilinen Cathay Pacific, yaptığı açıklama ile şirketin tüm ağını yeni nesil teknoloji sistemlerine taşımayı planladığını açıkladı.

Elbette bu yeni nesil teknolojiler arasında Blockchain de büyük bir yer tutuyor. Yapılan açıklamada, ULD sistemlerinin Blockchain’e taşınmasının planlandığı ve bu sayede çok ciddi bir kağıt yükü ile yapılan işlemlerin basit bir şekilde bir akıllı telefon üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Oneworld adlı sivil havacılık derneğinin kurucu üyeleri arasında yer alan firma, şu anda bu sistemin denemelerinin son aşamalara geldiğini ifade etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde şirketin diğer operasyonlarını da bu şekilde yönetmeyi planladığı ifade edildi.

Müşterilerini 200’den farklı destinasyona uçuran firma, bu yeni Blockchain sistemi ile daha şeffaf bir yönetim süreci yaşamayı da hedefliyor. Sivil havacılık hizmetinin yanı sıra, Cathay Pacific, son derece gelişmiş bir uçak kargo ağına da sahip ve bu durum da, firmayı rakiplerinden bir adım öne çıkaran süreçlerden birisi olarak ifade ediliyor.

Son dönemde havacılık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Birçok büyük hava yolu şirketi de Bitcoin ve diğer kripto paraları ödeme olarak almaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment