Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay, Almanya Operasyonlarını Durdurma Kararı Aldı

Kripto para sektörünün en önemli ödeme firmalarından birisi olan Bit Pay, yaptığı açıklama ile Almanya’daki operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

Kripto paraların birer ödeme metodu olarak kullanılması noktasında çok büyük bir emek veren ve birçok kişinin kripto paralar ile belirli yerlerde rahat bir şekilde alış veriş yapmasına olanak tanıyan firmanın Almanya’da bu kararı almasının sebebinin ise regülasyon olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Bit Pay yöneticisi Jan Jahosky, şunları söyledi:

”Almanya, çok net bir şekilde kripto para firmalarının 2020’den itibaren lisans başvurusu yapmasını istedi. Biz ise şu anda böyle bir şey yapmak istemiyoruz. Ancak elbette bu durum gelecekte değişebilir. Bu hamleyi yapmamıza gerek var mı, şu an için bundan emin değiliz. Ancak elbette bu süreci incelemeye devam edeceğiz.”

Elbette bu kararın Bit Pay ile çalışan Alman firmalarına da bir etkisi oldu. Örneğin konuyla ilgili bir açıklama yapan Computer Base adlı bir teknoloji haber sitesi, Bit Pay’in operasyonlarını durdurma kararı almasının ardından, Bitcoin’i ödeme metodu olarak alamayacaklarını ifade etti.

Haber sitesi, müşterilerinin buna karşın Pay Pal ile ödeme yapabileceklerini de yaptığı açıklamada belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment