Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Hindistan’daki Bir Şirketin İhracat Anlaşmasını Blockchain ile Tamamladı

İngiltere merkezli bankacılık devi HSBC, Hindistan’daki bir şirketin ihracat anlaşmasını gerçekleştirmek için Blockchain teknolojisinden faydalandı.

Hindistan merkezli Reliance Industries, Amerika’daki bir müşterisiyle yeni bir ihracat anlaşması yaptı. HSBC’nin aracılık ettiği bu anlaşma, Blockchain teknolojisiyle tamamlanmış oldu. HSBC’nin bu işlem için Blockchain teknolojisini kullanmasının sebebi zamandan tasarruf etmekti.

HSBC’nin Hindistan şubesi ve Reliance Industries, Tricon Energy ile yapılan anlaşmada Blockchain’in kullanılması hakkında şu ortak açıklamayı yayınladılar:

“İhracat belgelerinin aktarımı normalde yedi gün sürerken Blockchain teknolojisi bu süreyi bir günden daha az bir süreye indiriyor.”

HSBC, bu işlemi tamamlayabilmek için Blockchain teknolojisini elektronik taşıma senedi platformuna entegre etti. Bu platform elektronik taşıma senedi oluşturmaya ve halihazırda var olan senetleri kontrol etmeye yarıyor.

Yapılan açıklamada belirtilen bir diğer şey, bu gelişmenin uluslararası ölçekte ticaret yapan şirketler için ne kadar önemli olabileceği. HSBC’nin ve Reliance’ın da belirttiği üzere Blockchain teknolojisi bu gibi ticaret işlemlerinde çok ciddi faydalar sağlayabiliyor.

Hindistan’daki ICICI Bank, SBI ve Yes Bank gibi şirketler de Blockchain teknolojisini kullanıyor ve çeşitli alanlarda test ediyorlar. Ancak belirtmek gerekiyor ki bu şirket, Blockchain’i özellikle finans alanında kullanmak istiyorlar.

HSBC’nin Küresel Bankacılık Müdürü Hitendra Dave, önceki açıklamalarında Blockchain teknolojisinin ticari finans sektöründe büyük bir rol oynayabileceğini belirtti. Dave’in açıklamalarına göre Blockchain şeffaflığın yanı sıra güvenlik de getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment