Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika Genelindeki Kripto Para Kullanımını Arttırmak İçin Yeni Bir Organizasyon Kuruldu

Kripto para kullanımını kıta genelinde yaygınlaştırmak için yeni bir organizasyon kuruldu: Afrika Dijital Varlık Yapısı (ADAF). Bu yeni organizasyonun kurucusu Felix Macharia, ASAF’in açık-kaynaklı bir yazılım platformu olduğunu söyledi.

‘Sınırsız Dijital Paralar’

ADAF’in kurucusu Felix Macharia tarafından yapılan açıklamalara göre bu yeni organizasyon, kripto para sektöründe faaliyet gösteren birkaç farklı şirket tarafından kuruldu. Organizasyonun temel amacı, uluslararası dijital para ödemelerine belli başlı standartlar getirmek olacak. Macharia’nın açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Dijital paralar sınır tanımıyorlar. Eğer Afrika Blockchain teknolojisinin potansiyelinden ya da genel olarak serbest ticaret anlaşmalarından faydalanmak istiyorsa bu alanda bazı standartlar, düzenlemeler ve yasalar hazırlamamız gerekiyor demektir.”

ADAF, kurulduktan kısa bir süre sonra Afrika genelindeki ticaret anlaşmaları hakkında bir yazı yayınladı. Yayınlanan bu yazıya göre Bitcoin gibi dijital paralar, kıta genelindeki ekonomik anlaşmalar için ciddi anlamda faydalı olabilir. Ayrıca bu gibi dijital paraların, ülkeler arası ilişkileri de olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

Afrika Birliği ve üye ülkeler, Afrika Kalkınma Bankası gibi kuruluşların elçileri tarafından desteklenen ADAF, platformunda çeşitli önerilere yer verecek. Platformda birbirinden farklı ticari sektörler için özel öneriler, kodlar ve veriler yer alacak. Ayrıca insanlar, bu platforma giriş yaparak kendi önerilerini de sunabilecekler.

ADAF’i an itibariyle destekleyen oldukça fazla diplomatik isim bulunuyor. Bunların arasında Mauritius’un eski başkanı Dr. Ameenah Gurib-Fakim gibi isimler de yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment