Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC ve Ant Group, Hong Kong’da Türünün İlk Örneği Olan Bir Token Çalışması Yaptı

Bankacılık devi HSBC, finansal teknoloji devi Ant Group ile birlikte tokenlaştırılmış mevduatlar ile ilgili bir test çalışması yaptı.

Hong Kong’un merkez bankası HKMA’nın onayıyla yapılan çalışmada, mevduat tokenlarının ihracı ve transferi ile ilgili testler yapıldı.

Token haline getirilmiş mevduatlar sayesinde HSBC’de hesabı bulunan kurumlar, hesapları arasında gerçek zamanlı olarak fon transferi yapabilirler. Bu, kurumsal hazinelerin daha etkili şekilde yönetilmesini sağlayabilir.

Test çalışması sırasında HSBC, Ant Group tarafından geliştirilen blockchain platformuna bağlandı. Ant Group’un bankacılık sektöründeki ortakları tarafından da desteklenen platform, hazine fonlarının daha düşük maliyetle transfer edilmesini sağlıyor.

HSBC, Ant Group’un gerçek zamanlı hazine yönetimi için geliştirdiği blockchain çözümünü 2020’den beri destekliyor. HKD, CNY, USD, GBP ve EUR para birimlerinin desteklendiği platform, global hazine ödemelerinin yapılmasını kolaylaştırıyor.

HSBC’nin global yöneticilerinden Vincent Lau, çalışma hakkında “HSBC olarak, hazine yönetimini müşterilerimiz adına optimize etmek için tokenlaştırılmış mevduatları ve diğer finansal inovasyonları kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!