Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Dev Şirket ile Ruble Ödeme Ortaklığını Sonlandırıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rusya’daki son bağlarından bir tanesi koparmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal tarafından 1 Kasım tarihinde sunulan habere göre kripto para borsası Binance, Ruble ödemeleri için aracılık sağlayan kurum Advcash ile ortaklığını sonlandırabilir.

Binance, eylül ayının sonunda Rusya’daki operasyonlarının tüm haklarını CommEx’e satarak ülkeden çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Konuya aşina kişilerin aktarımı üzerine kurulan bu haber eğer gerçeklik kazanırsa Binance’in Rusya’daki son bağlarından bir tanesi de kopmuş olacak.

Bir Advcash sözcüsü The Block’a yaptığı açıklamada henüz Binance ekibiyle böyle bir konuşma gerçekleştirmediklerini belirtti. Öte yandan Advcash cephesi, müşterilerin Ruble cinsinden işlem yapmalarını Mart 2022 durdurduklarını ve şirket olarak tüm mevzuat ile uyumlu olduklarını vurguladı:

Advcash’in yaptırım uygulanan herhangi bir banka ile Binance arasında herhangi bir fon hareketini kolaylaştırdığını kesin bir dille reddediyoruz. Advcash, Mart 2022’de müşterilerinden RUB cinsinden kredi kartı mevduatlarını işlemeyi durdurdu. Düzenlenmiş bir ödeme platformu olarak Advcash, yürürlükteki tüm mevzuata uymayı taahhüt etmektedir.

Özellikle ABD cephesinden gelen baskılar ve yaptırımlar sonucunda kripto para borsalarının Rusya, İran ve Çin gibi ülkelere karşı giderek katılaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!