Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Rusya İşletmesini Sattı, Ülkeden Tamamen Çekildi: CZ’den Açıklama!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rusya’daki operasyonlarının tüm haklarını CommEx’e satarak ülkeden çekilme kararı aldı.

Binance 27 Eylül günü resmi blog sayfasından yaptığı paylaşımda, Rusya’dan tamamen çekileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Binance’in Rusya’da bulunan işletmesini tümüyle yerel kripto para borsası CommEX’e satmak için bir anlaşma imzalandığına yer verildi.

Sorunsuz bir geçiş süreci sağlanması için Binance ve CommEX ekipleri birlikte çalışacak ve kullanıcılar en sağlıklı şekilde bilgilendirilecek. Mevcut kullanıcılar için sorunsuz bir süreç sağlanması açısından çıkış sürecinin 1 yıl sürebileceği belirtildi. Bu doğrultuda Binance, önümüzdeki birkaç ay içinde Rusya’daki tüm borsa hizmetlerini ve iş kollarını kapatmış olacak.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, tüm müşteri fonlarının güvende olduğunu vurguladı. Bununla birlikte elinde BNB tutan kullanıcıların CommEX borsasında %25 işlem ücreti indiriminden yararlanmaya devam edebileceğini hatırlattı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Binance’in uyumluluktan sorumlu başkanı Noah Perlman, Rusya’da faaliyet göstermenin Binance’in uyumluluk stratejisiyle örtüşmediği belirtirken dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Geleceğe bakarken Rusya’da faaliyet göstermenin Binance’in uyumluluk stratejisiyle uyumlu olmadığının farkındayız. Web3 endüstrisinin dünya çapında uzun vadeli büyümesine olan güvenimizi koruyoruz ve enerjimizi faaliyet gösterdiğimiz diğer 100’den fazla ülkeye odaklayacağız.

Eylül ayının başında Binance’in Rusya’daki iki üst düzey yöneticisi istifa etmiş ve borsanın ülkeden çekileceğine dair söylentiler güçlenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!