Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC İki Bitcoin ETF’ini Erteledi: Diğerleri İçin Aynı Kararı Verebilir! İşte Yaklaşan Tarihler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iki farklı spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için erteleme kararı aldı.

SEC, hem Ark Invest ve 21Shares’in ortak “ARK 21Shares” spot Bitcoin ETF başvurusunu hem de Global X Bitcoin Trust ETF kararını ikici kez erteledi. ARK 21Shares spot Bitcoin ETF kararı 10 Ocak 2024 tarihine, Global X Bitcoin Trust ETF kararı ise 21 Kasım 2023 tarihine ertelendi.

Düzenleyici kurum tarafından 26 Eylül Salı günü verilen bir kararda, yeterli değerlendirmenin yapılabilmesi için ekstra zaman gerektiği vurgulandı:

Komisyon, önerilen kural değişikliğini hakkında net bir karar verip onaylanıp onaylanmayacağına dair bir açıklama yapmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğuna karar verdi.

Ark Invest ve 21Shares’in spot Bitcoin ETF başvurusunu geçtiğimiz dönemlerde 2 kez reddeden SEC, geçtiğimiz ağustos ayında daha fazla inceleme talep ederek süreyi uzatma yoluna gittiğini belirtmişti. O dönemde açıklamada bulunan Ark Invest CEO’su Cathie Wood, böyle bir ertelemeyi beklediğini ve SEC ETF başvurularını kabul edecekse muhtemelen toplu bir onaylama geleceğini öne sürmüştü.

Yaklaşan ETF karar tarihleri

Şimdiye kadar hiçbir spot Bitcoin ETF’ini onaylamayan SEC, halihazırda BlackRock, Fidelity, WisdomTree, Bitwise, Invesco ve VanEck gibi trilyon dolarlık şirketlerin spot başvurularını incelemeye devam ediyor.

Düzenleyici kurumun;

  • 16 Ekim’de Bitwise spot Bitcoin ETF başvurusuna
  • 17 Ekim’de BlackRock, Fidelity, VanEck, WisdomTree, Invesco başvurularına
  • 19 Ekim’de Valkyrie için olumlu-olumsuz veya erteleneceğine dair bir karar vermesi gerekiyor.

SEC Başkanı Gary Gensler’in bugün Komite önünde vereceği ifade öncesi kamuoyuyla paylaşılan belgede, çoğu kripto paranın menkul kıymet olduğuna yönelik fikirleri doğrultusunda geri adım atmadığı görüldü. Bu doğrultuda, Gensler’in kripto paralara ve spot Bitcoin ETF’lerine karşı tavrında bir hala ilerleme görülmediği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!