Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler Kripto Paralar İçin Komite Karşısına Çıkıyor: İfadesi Yayınlandı!

SEC Başkanı Gary Gensler’in bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde vereceği ifade yayımlandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in 27 Eylül TSİ 17.00’de Komite önünde vereceği ifadeler kamuoyuyla paylaşıldı. Gensler’in ifadesinde çoğu kripto paranın menkul kıymet olduğuna yönelik fikirleri doğrultusunda geri adım atmadığı görüldü.

Birçok kripto paranın ve kripto para şirketinin menkul kıymetler yasasına tabi olduğunu ısrarla öne çıkaran Gensler, bu yasaların onlarca yıldır kanun kitabında yer aldığını hatırlattı. Kongre’nin 1930 yılında menkul kıymet tanımına “yatırım sözleşmesi” ifadesini de eklediğini söyleyen Gensler, kripto para şirketlerinin bu yasalara uyması gerektiğini vurguladı.

Gensler, kripto para sektörünü ilgilendiren ve halihazırda devam eden davalar hakkında yorum yapmayacağını ifadelerine ekledi.

Ayrıca kripto para sektörünün menkul kıymetler yasalarına büyük bir uyumsuzlukla hareket ettiğini ve bu sebeple sektör genelinde birçok sorun yaşandığı ifade etti:

Bu sektörün menkul kıymetler yasalarına geniş çaplı uyumsuzluğu göz önüne alındığında, bu piyasalarda birçok sorun görmemiz şaşırtıcı değil. Bu hikayeyi daha önce de gördük. Federal menkul kıymetler yasaları yürürlüğe girmeden önce 1920’lerde yaşadıklarımızı anımsatıyor.

McHenry’den tepki bekleniyor

Gensler kripto para söylemlerinde orta yol bulmak için gayret göstermese de Temsilciler Meclisi olaya sessiz kalmayabilir. Geçtiğimiz nisana ayında, Gensler’in benzer ifadelerinin ardından Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry‘den sert çıkışlar gelmişti.

McHenry, kripto para şirketlerinin federal menkul kıymet yasalarına nasıl uyabileceğine dair bilgisiz bırakıldığını ve ortada henüz bir netlik yokken direkt olarak dava edildiklerini savunmuştu. Başkanın ayrıca Ethereum’un menkul kıymet olup olmadığı yönündeki sorusuna da Gensler’den tam bir yanıt gelmemişti.

SEC başkanı 12 Eylül tarihinde yaptığı benzer bir açıklamada kripto para sektörünün suiistimal edilmeye oldukça müsait olduğunu dile getirerek bu durumu “oldukça ürkütücü” olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!