Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Rusya’dan Çekilme İhtimali Güçleniyor: Yöneticiler İşi Bıraktı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Rusya’dan tam olarak çekilmesi gündemdeyken ülkedeki iki üst düzey yöneticisi istifa etti.

Binance’in Doğu Avrupa, Rusya, Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Operasyon Başkanı Gleb Kostarev 6 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, Binance’teki görevlerinden istifa ettiğini bildirdi.

Mevcut istifalarının yanı sıra Asya-Pasifik (APAC) bölgesindeki görevlerinden de birkaç ay önce istifa ettiğini söyleyen Kostarev, Binance’teki kariyerini 5 yıllık ilginç bir yolculuk olarak nitelendirdi. Kostarev, neden istifa ettiğine dair bir açıklama yapmadı.

Kostarev ile neredeyse eşzamanlı olarak istifa ettiğini duyuran bir diğer yönetici ise Rusya ve BDT Operasyon Genel Müdürü Vladimir Smerkis oldu. Binance’te toplamda iki yıl çalışan Smerkis de Kostarev gibi neden ayrıldığı hakkında bir açıklamada bulunmadı.

İki yöneticinin de aynı anda ayrılması ve her ikisinin de Rusya’daki operasyonlar üzerinde sorumluluk sahibi olması kullanıcıların dikkatini çekti. Yaşanan istifalar ile Binance’in Rusya’dan çekilmeye hazırlanıyor olabileceği yönündeki spekülasyonları ateşledi.

The Wall Street Journal 28 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde bir Binance sözcüsünün Rusya’daki operasyonları sonlandırmak da dahil tüm seçenekleri masaya yatırdıklarını aktarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!