Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Destekçiden Bitcoin Yorumu: Fiyattaki Ters Rüzgarın Nedeni Bunlar!

Bitcoin destekçisi Max Keiser, petrol fiyatlarındaki artışı ve dolar mevduat hesaplarındaki yüksek faizi Bitcoin fiyatındaki kötü görünümün sebebi olarak gösterdi.

Bitcoin 26 bin dolar seviyesinde konsolide olmaya devam ederken destekçi Max Keiser’den açıklama geldi. Sosyal medya üzerindeki bir paylaşımı alıntılayan Bitcoin destekçisi, fiyattaki kötü görünümün arkasındaki iki ana sebebin yüksek petrol fiyatları ve yüksek faizli dolar mevduatları olduğunu öne sürdü.

Her iki faktörün piyasalardaki sermayeyi kendilerine çektiklerini vurgulayan Keiser, bu durumun Bitcoin için adeta bir ters rüzgar yarattığını ifade etti:

Yüksek petrol fiyatları ve yüksek faizli dolar mevduat hesaplarıyla birlikte sermayeyi çekiyor. Bitcoin için küçük bir ters rüzgar yaratıyor.

Keiser’in alıntıladığı gönderide piyasa analisti Holger Zschaepitz’in Suudi Arabistan’ın tek taraflı petrol üretim kesintisini üç ay daha uzatması yer alıyordu. Zschaepitz, Suudi Arabistan tarafından gelen bu hamleyle birlikte petrol fiyatının kasım ayından bu yana ilk kez 90 doları gördüğünü dile getirdi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 25.575 dolardan alıcı buluyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!